Loading...

Εκδήλωση της Ακαδημίας Γονέων στο Κολλέγιο Ανατόλια

 

Θεσσαλονίκη, 20 Οκτωβρίου 2015


Εκδήλωση της Ακαδημίας Γονέων στο Κολλέγιο Ανατόλια


Κρίσιμα θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι γονείς παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στην ημερίδα «Ακαδημία Γονέων» που διοργάνωσε το Κολλέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με την «Καθημερινή» στο πλαίσιο της εκδοτικής της προσφοράς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στη βιβλιοθήκη Bissell του ACT - American College of Thessaloniki με ομιλητές επιστήμονες, συγγραφείς και εκπαιδευτικούς.

Ο ψυχολόγος Κωνσταντίνος Σιώμος και η διευθύντρια Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και καθηγήτρια Πληροφορικής στο Κολλέγιο Ανατόλια Χάιδω Σαμαρά μίλησαν για τον δυναμικό και διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο της τεχνολογίας, και ιδιαίτερα του Διαδικτύου, και πώς μέσα σε αυτήν την πραγματικότητα οι γονείς και τα παιδιά καλούνται να   αντιμετωπίσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις και να τις χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους. Ο κ. Σιώμος αναφέρθηκε στον εθισμό στο διαδίκτυο και τους τρόπους πρόληψης του φαινομένου, ενώ η κ. Σαμαρά υπενθύμισε τον κανόνα «Τα πάντα μένουν» που ισχύει στην κοινωνική δικτύωση. 

«Η δυσλεξία δεν είναι συνώνυμο της κατωτερότητας και της τεμπελιάς, τα παιδιά που έχουν δυσλεξία έχουν κανονική νοημοσύνη», σημείωσε η Σουζάνα Παντελιάδου, καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής – Μαθησιακών Δυσκολιών στο Τμήμα Φιλοσοφία & Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, ενώ ανέφερε περιπτώσεις πετυχημένων ανθρώπων με δυσλεξία, όπως αυτή του Steve Jobs και του Steven Spielberg.

Η ψυχολόγος Ρίτσα Ψύλλου μέσα από την παρουσίασή της με θέμα «Μυστικά επιτυχίας για το σχολείο» ανέπτυξε το πρόβλημα του σχολικού άγχους και πώς το σχολείο μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον συναισθηματικής ανθεκτικότητας και ψυχικής ενδυνάμωσης χωρίς τις καταστροφικές συνέπειες του άγχους. Το ερώτημα αν η «εκπαίδευση γονέων, είναι απαραίτητη;» έθεσε η ψυχολόγος Χριστίνα Ρούση. Η απάντηση είναι αυτονόητη και επιβεβαιώνεται από έρευνες που καταδεικνύουν πόσο απαραίτητη είναι η εκπαίδευση των γονέων αφού είναι οι πρώτοι που καλούνται να βρουν λύσεις σε όλα τα παραπάνω προβλήματα.

Η ημερίδα έκλεισε με την πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του θεατρολόγου Βαγγέλη Μανιτάκη, ο οποίος διδάσκει το μάθημα του Θεάτρου στο Λύκειο και το ΙΒ Diploma Program του Κολλεγίου Ανατόλια. Στην ομιλία του με τίτλο «Με μαθηματικά και χάρη φτάνουμε ως το φεγγάρι» ο κ. Μανιτάκης τόνισε την ανάγκη διδασκαλίας θεάτρου, μέσα από το οποίο αναπτύσσονται οι κοινωνικές και οι μαθησιακές δεξιότητες που θα αποτελέσουν τα σημαντικά εφόδια της νέας γενιάς.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ

 
 
Οι ομιλητές της εκδήλωσης (από αριστερά): Βαγγέλης Μανιτάκης, Χάιδω Σαμαρά, Ρίτσα Ψύλλου, Σουζάνα Παντελιάδου, Χριστίνα Ρούση και Κωνσταντίνος Σιώμος
 
 
 
 
 

Share